Д Е К Л А Р А Ц И Я
на политическа партия НОВА СИЛА
относно бомбеният атентат
срещу редакцията на в.„Галерия”        Националното ръководство на Политическа партия НОВА СИЛА осъжда категорично бомбения атентат срещу редакцията на в.„Галерия”. Идеологията на НОВА СИЛА отстоява принципа, че срещу словото е допустимо да се воюва само със слово.
        Същевременно ръководството на НОВА СИЛА изразява своето основателно учудване, че този атентат се случва броени дни след демонстративното умишлено подпалване на дома на бившия шеф на ДАНС, но най-вече за това, че такива бандитски прояви са възможни в страна, чието правителство и парламентарно мнозинство постоянно повтарят, че се борят с организираната престъпност, а министър-председателят заявява за себе си: „през половината от времето работя като полицай”.
        Защото атентати от този вид не са от арсенала на дребната престъпна самодейност – те са по силите само на организираната престъпност. Или на държавни служби, използвани за личните цели на управляващите.
        И се налага изводът, че или организираната престъпност в България е по-силна от сегашните управляващи, или самите сегашни управляващи са част от организираната престъпност.За Централния комитет
на политическа партия НОВА СИЛА:
Антон Сираков
Председател на политическа партия Нова Сила