Д Е К Л А Р А Ц И Я
на политическа партия НОВА СИЛА
относно престъпното мълчание на кабинета        Националното ръководство на Политическа партия НОВА СИЛА настоява – Министерският съвет на Република България с министър-председател Бойко Борисов да отговори пред българската общественост на следните въпроси:
        ~По каква процедура и с какви съображения правителството е избрало фирмата Шеврон, на която се готви да даде възможност да окупира цяла Североизточна България, под предлог търсене на шистов газ? Ако въпросната фирма се настани в района, ще контролира ли някой нейните действия и ако да – до каква степен? (Ако намеренията на обсъжданата фирма са само икономически, отговорите на тези въпроси не представляват държавна тайна, свързана с националната сигурност, и могат да бъдат оповестени).
        ~Каква е причината за посещението през последната седмица в Република България на ген. Джеймс Джоунс (същият, който през 2005 година избра местата за военни бази на САЩ в България). Ако той е у нас, само за да получи от президента най-високото българско отличие (орден „Стара планина” първа степен), защо се среща с министър-председателя, с министъра на отбраната, с министъра на външните работи, с министъра на вътрешните работи и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма? Има ли връзка срещата му с поведението на министъра на икономиката, енергетиката и туризма по случая с фирмата Шеврон?
        ~Какво е наложило последната среща между министър-председателя Бойко Борисов и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган? Каква е била темата на разговорите между двамата? Постигната ли е някаква договореност на тази среща?За Централния комитет
на политическа партия НОВА СИЛА:
Антон Сираков
Председател на политическа партия Нова Сила

Снимки