Д Е К Л А Р А Ц И Я
на политическа партия НОВА СИЛА
относно кървавата провокация в Катуница        Националното ръководство на Политическа партия НОВА СИЛА настоява – Министерският съвет на Република България с министър-председател Бойко Борисов да отговори пред българската общественост на следните въпроси:
        Какво всъщност бе извършено в Катуница на 23.09.2011 г. и чия е вината за тази кървава провокация? По чие нареждане полицията не обърна никакво внимание на сигналите за закани с убийства, след което пропусна шофьора-убиец да излезе извън България? По чие нареждане полицията наблюдаваше безучастно проповядването и подбуждането към етническа омраза и вражда и нарушаването на обществения ред? По чие нареждане полицията арестува стотици български граждани, които разобличиха опитите за внушение, че конфликтът е етнически, и които изрично заявиха, че протестират срещу управляващите, задето са допуснали съответните беззакония? Предприети ли са мерки от Комисията за финансов надзор, отговаряща за държавния застрахователен надзор, по отношение на предвидливото застраховане на сградите на клана Рашкови няколко дни преди уж спонтанното подпалване на същите сгради?
        Защо за пореден път бяха отложени решенията за енергийните проекти с българско участие?
        Докъде стигна намерението на туземната държавна администрация, под предлог търсене на шистов газ, да предостави Североизточна България за военна площадка на САЩ, с което се поема риск България да се превърне в мишена на антиамериканските ракети?
        Къде се намира златният резерв на Република България и кой се разпорежда с него в наши дни, когато златото придоби непознато досега значение за световната икономика?


За Централния комитет
на политическа партия НОВА СИЛА:
Антон Сираков
Председател на политическа партия Нова Сила