България пред избор        Демокрацията е хубаво нещо, но това което става от 20 години насам не е демокрация. Това е заговор срещу българския народ.
        Моите връстници на село спят по нивите и лозята, за да си пазят реколтата от цигански набези. Горите се секат поголовно от банди, на които нито кметове, нито горски служители възразяват. Младите и способни българи бягат на запад. Циганите, които стимулираме да раждат по 7-8 деца, ги връщат обратно, защото там не позволяват да се краде. Защото там демокрацията не е празнословие и празна софра за наивни гласоподаватели.
        По-голямата част от обработваемата земя у нас пустее. Хидросъоръженията за напояване на милиони декари отдавна са разграбени. Банките, предприятията и централните медии вече принадлежат на чужди монополи. Междуселищните пътища са разбити. Строят се магистрали за западните туристи и турските гастарбайтери. Външният министър Николай Младенов предлага Турция да охранява нашата граница. До къде я докарахме – нашите управници ще провеждат вече съвместни заседания на българското с турското правителство. Още малко и ще им върнем източна Румелия.
        На този фон, който всеки българин днес до болка познава, искам да очертая контурите на едно възможно по-добро бъдеще. Българският народ инстинктивно се стреми към своите исконни ценности. Видяхме Илия Луков как организира по площадите български хора. Видяхме по Йордановден стотици българи да влизат с гайди и народни носии в ледените води на реките. Видяхме народните танци и надиграването на представителите на големите градове. Българският народ е съхранил необикновена нравственост и духовност при жестоките условия на петвековно робство, както писаха през 19 век Каниц и Ламартин. Преди 103 години, когато обяви своята независимост, нашият народ беше най-мощната популация на Балканите. След поредица от национални катастрофи, причинени от политици, каквито са и днешните ни управници, ние граничим с територии населени с наши сънардници. В момента нашият народ преживява поредната трагедия. С неговата уникална култура, интелект и чувствителност, той трябва да бъде съхранен за света. За това е необходимо само едно: Самоуважение. Там, където има национално самоуважение, там няма място за корупция, деморализация и компромис с националните интереси. Българският народ трябва да преживее катарзис, пречистване. Да надживее Чалгата, която е чумата на българското общество. Тя се корени в подмяната на истинските ценности с фалшиви. Това се наблюдава не само в културата, но и в политиката, образованието, правораздаването, икономиката. Двадесет години се разпродават на безценница активите на държавата срещу комисионни. Правораздаване срещу подкупи. Над сто хиляди аборти годишно, над сто хиляди емигранти годишно. Най-високата смъртност и най-ниската раждаемост в Европа. На фона на тази висша трагедия премиерът Борисов започва своята предизборна обиколка с една свита шутове от „Пълна лудница”, „Господари на гафовете” и „Комиците”. Неговият предшественик Сергей Станишев канеше перверзния Азис, а столичната община даваше зелена улица на Парада на извратените...
        На световни олимпиади по математика, физика, информатика нашите деца събират златните медали, като оставят след себе си представителите на многомилионни високоразвити държави. Надарени българи работят във високо-технологични центрове в най-развитите държави. Нека променим законите така, че това човешко богатство да се върне тук и да работи за България.
        Бъдещето поставя пред България страшния въпрос:

”Циганско гето или високотехнологична държава?”


Проф.дпн Боян Лалов
Зам. председател на политическа партия Нова Сила