Всички българи – на референдум!
И да гласуваме с „ДА”!        На 27 януари всички българи трябва да гласуваме. За да бъде зачетен референдумът. И за да бъдат защитени интересите на България. Защото:
        Ако референдумът не бъде зачетен, заради предателски високия праг на избирателско участие според сегашния закон, това ще бъде повод продажниците на българските национални интереси да твърдят, че българите не искат, следователно и не могат, сами да решават съдбата си. А когато НОВА СИЛА влезе във властта, прагът на валидно участие ще бъде намален на нормалните 10 на сто от избирателите.
        Ако позволим на сегашните управляващи да опорочат референдума, това ще им помогне да опорочат и предстоящите парламентарни избори. Защото опорочаването е толкова по-лесно, колкото е по-малка избирателната активност.
        Ако не гласуваме с „ДА”, това ще бъде повод за управляващите да отложат за пореден път изграждането на АЕЦ „Белене”. А тази централа е жизнено необходима на България, тъй като:
        ~България има нужда от евтино електричество, в достатъчно количество – и за бита и за промишлеността. Ако днес малоумните и страхливи продажници лъжат, че не ни е необходимо електричество, защото нямаме промишленост, утре ще мрънкат, че не можем да имаме промишленост, защото нямаме електричество за нея.
        ~За България е по-добре да изнася, отколкото да внася електричество (например от Турция или от Румъния).
        ~АЕЦ е изключително ефективно отбранително съоръжение – никой не бомбардира страна, в която има такава централа. А в момента Бъгария няма много отбранителни възможности и е трудно такива да бъдат създадени в близко бъдеще.
        ~Отработеното гориво от АЕЦ е вреден отпадък, но ценна суровина за военната промишленост (това продажниците умишлено премълчават, а мнозина от тях и не го знаят).
        ~АЕЦ са рисково опасни само при големи повреди; „AES Гълъбово” и другите американски ТЕЦ в България са вредни през цялото време, докато работят.
        ~Рисковете от АЕЦ, изградена в България, са значително по-малко от рисковете от АЕЦ, изградени в Турция и в Румъния, в непосредствена близост с българските граници.
        ~Цената на АЕЦ зависи от управляващите – от тяхното умение да договарят и от тяхната степен на крадливост чрез комисиони.


Антон Сираков
Председател на политическа партия Нова Сила