Да гласуваме за АБВ!
Защото:…        Защото НОВА СИЛА не участва със свои кандидати на изборите, насрочени за 25 май 2014 г. Защото тези избори са за членове на Европейския парламент от Република България. Защото проблемите на България не могат да се решават в Европейския парламент, те трябва да получават своето решение в българското Народно събрание. Затова предстоящите избори за Европейски парламент имат значение само като отражение върху бъдещите български парламентарни избори.
        Защото от всички участващи в предстоящите евроизбори само АБВ се обяви за решаване на проблемите в демографията, националната сигурност, образованието, икономиката, културата. И представи своите инициативи не като догма, а като теми за обсъждане. И заяви като каузи строителството на АЕЦ „Белене“, отмяната на плоския данък и други отдавнашни приоритети на НОВА СИЛА.
        Защото от всички, които ще премерят сили в тези предстоящи евроизбори, само АБВ заяви и правилна, и грамотна позиция по най-важните аспекти на външната политика на България. Е, не толкова категорично, колкото го прави НОВА СИЛА, но все пак по-добре от всички останали. Ще припомня още, че в началото на тази година Георги Първанов получи от Държавата Палестина „Почетна награда за личен принос в развитието на българо-палестинските отношения“. А в нормалните държави в Близкия Изток не са глупаци и пред тях не минават политическите пируети на такива като Станишев.
        Защото не забравяме, че България точно при управлението на Станишев беше заведена в капана на ЕС и в Родината ни бяха настанени военни бази на САЩ. А коалиционен партньор на БСП на Станишев беше НДСВ, което пък включи България в НАТО и унищожи българските ракети.
        Защото колкото по-голям е успехът на АБВ, толкова повече БСП на Станишев ще бъде принудено да се съобразява с българските национални интереси, а не със заповедите на САЩ. В противен случай самите членове и избиратели на привидно социалистическата партия ще пометат нейното олигархично проамериканско ръководство.
        Защото сме убедени в лицемерността на внезапно и неочаквано възникналите проруски настроения на Волен Сидеров, който не толкова отдавна пишеше гневни тиради срещу руските паметници, а наскоро развя знамето на бунта срещу проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис“? До началото на тази година на мероприятията на АТАКА звучеше Вагнер, след няколко дни ще пеят Любе. Гъвкавост… Змийска…
        Защото не можем да вярваме на тези, които се представят за евроскептици, а се надпреварват да търсят в Европейския парламент битов комфорт, търговски печалби и наказателен имунитет. Нещо като интернационални националисти…
        Ненужно е да обсъждаме ДПС – партията, която демонстративно извършва противоконституционни действия. И която е усърдно подпомагана от АТАКА, особено напоследък – и парламентарно. Но на ДПС – този скрит, но верен партньор на АТАКА след 2008 година – трябва да се признае последователността, с която открито отстоява интересите на САЩ – поне не се крие.
        Излишно е да споменаваме останалите, които дори не си дават труда да се преструват, че мислят за България – те откровено заявяват само слугинска готовност да изпълняват единствено директивите на Вашингтон и Брюксел. И в своята интелектуална недостатъчност не осъзнават, че засега САЩ не се нуждаят от тях – нали си имат ГЕРБ.
        Дотук споменах само изборните субекти, които са партии и коалиции. А като индивидуалност най-подходяща от сегашните кандидати за Европейския парламент е Румяна Угърчинска: впечатляващо интелигентна, доказано смела, определено представителна, отлично познаваща сегашните европейски условности. Не забравям нейната огромната заслуга към България – Румяна Угърчинска разобличи постановката на ЦРУ за „българска следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II. Но според Румяна Угърчинска ние-българите „трябва да приложим европейските правила“, а в НОВА СИЛА знаем, че България няма бъдеще в Европейския съюз, пък и самият ЕС си отива в историята. Угърчинска не е достатъчно известна на масовия български избирател, поне засега; жалко, че е така, но е така. Угърчинска е самотен воин и дори не е дала заявка за бъдещо участие в парламентарна дейност в България. Ето защо гласовете, дадени за Румяна Угърчинска, само биха увеличили квотите на другите, които ще прескочат изборната бариера.
        Така че остава АБВ.
        И възниква съмнението – ами ако и декларациите на АБВ се окажат само думи? Но решението е много просто – където се разкрие лицемерие, вече няма доверие.
        Затова изборите на 25 май ще станат чудесна проверка за това – кой какъв е.
        Затова – да гласуваме за АБВ! Този път.


Антон Сираков
20.05.2014 г.